Lázár János: A politika belső erkölcse is keresztény kell, hogy legyen

Lázár János: A politika belső erkölcse is keresztény kell, hogy legyen

Fotó: Facebook/Lázár János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A választási győzelem még nem a küldetés végét jelenti, még csak félúton járunk. Ahhoz, hogy az elért társadalmi változások visszafordíthatatlanná váljanak, az általános társadalmi jólét szintét kell jobbá tenni – mondta Lázár János kedden, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség estjén a kormányzati politikát értékelve.

Lázár a magyar identitás megőrzésének fontosságát hangoztatta, mondván, közös ezeréves tapasztalatunk, hogy a Kárpát-medencében nem szövetségesek, hanem ellendrukkerek, vagy inkább ellenségek között éljük világunkat. Az erős állítás után Orbán Viktornak is bókolt, aki szerinte 100 évvel Trianon után először érte el, hogy a magyar tud sikeres és győztes nemzet lenni.

A puha rendszerkritikájáról ismert Lázár most sem maradt adós egy kiszólással. Mint mondta, őt az foglalkoztatja, hogy 2030-ra hogyan lehet ezt az országot „feljebb tolni” az országok élhetőségi, szerethetőségi, belakhatósági rangsorában. Ehhez szerinte a kormány, a Fidesz és a KDNP összmunkájára lesz szükség, és három lényeges célt kell teljesíteni:

• A politikának kereszténynek kell lennie, és ez a politika belső erkölcseire is vonatkozik.

• szociális alapú kormányzás kell,

• továbbá erős társadalomra van szükség.

A korábban miniszter, de 2018 után az országos politikából kiszorított Lázár János azt követően, hogy Márki-Zay Pétert legyőzte Hódmezővásárhelyen, úgy fogalmazott: „visszatértem”, és Orbán Viktor sem zárta ki, hogy ismét kormányzati pozícióhoz jusson.