Lázár a vonatbalesetről: Első az emberélet, második a felelősség kérdése

Lázár a vonatbalesetről: Első az emberélet, második a felelősség kérdése

A drónnal készült képen ütközésben összeroncsolódott vasúti jármûvek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Első az emberélet, második a felelősség kérdése – írta az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán azzal összefüggésben, hogy szerda hajnalban egy tehervonat egy várakozó személyvonatba rohant a Hajdú-Bihar megyei Sáp vasútállomáson. Lázár János szerint valószínűsíthető, hogy a balesetet nem műszaki probléma okozta.

Lázár János közölte, hogy súlyos vonatszerencsétlenség történt Sáp és Báránd állomások között, egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatba. „Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett” – fogalmazott. Hozzátette, hogy a mozdonyvezetőt a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter vitte a debreceni kórházba. A vasúttársaság és a rendőrség szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit, az első eredmények alapján az valószínűsíthető, hogy a szerencsétlenséget nem műszaki probléma okozta – írta a miniszter, aki gyors gyógyulást és teljes felépülést kívánt minden sérültnek.