Lázár János: Visszafogottabban valósul meg a Fertő tavi beruházás

Lázár János: Visszafogottabban valósul meg a Fertő tavi beruházás

A Fertő tó 2023 elején (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fertő tavi beruházás – a korábbi rossz, a tájba nem illeszkedő tervekhez képest sokkal visszafogottabban valósul meg. Nem károsítja a környezetet, viszont végre rendezi az állapotokat – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Mint írta, a tónál hamarosan teljesen elkészül az új kikötő. „Jelenleg a megnyitásához szükséges infrastruktúra kialakításának utolsó munkái zajlanak. Hamarosan újra visszakapják a területet a helyiek, a vitorlázók és a horgászok. A folyamatban lévő munkálatokhoz minden engedély rendelkezésre áll. »Csak« azt szeretném, amit a helyiek is: egy olyan korszerű, mégis a természetbe illeszkedő partszakasz kialakítását, amely a környezeti értékek megőrzése mellett, kulturált körülményeket biztosít a pihenni, kikapcsolódni vágyóknak. Annyit és úgy, amelyeket az osztrák partszakaszokon a környezetféltők is üdvözölnek” – fogalmazott.

A bejegyzésben a miniszter nem tett említést róla, de csütörtöki hír, hogy a Kúria megsemmisítette a Győri Törvényszék korábbi ítéletét a Fertő tó ügyében, a döntés értelmében a beruházónak kell bizonyítania, hogy a tevékenysége nem károsítja a természetet. Azt, hogy hogy néz ki a Fertő osztrák partja, ebben a cikkünkben mutattuk be, itt pedig összehasonlítottuk a két oldalt.