Hírportál után egy szórakoztató tartalmakra építő online magazinná alakul az RTL.hu

Hírportál után egy szórakoztató tartalmakra építő online magazinná alakul az RTL.hu

Az RTL új logója (Fotó: RTL)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentősen átalakítja az RTL a jelenleg videós hírportálként működő RTL.hu-t és a jövőben online magazinként az RTL lineáris és streaming-portfólióját támogató szórakoztató videókra, valamint ezeket kiegészítő magazin-jellegű tartalmakra épül – olvasható a csatorna közleményben. Bordás Gábor főszerkesztő munkaviszonya az átmeneti időszak támogatása után közös megegyezéssel megszűnik. A Média 1 információi szerint a hírportál szerkesztőségének jelentős részétől megválnak.

Az RTL felidézte, hogy 2021 végén alakítottát át az akkor már 3 éve működő RTL.hu-t videós hírportállá, de „a telített hazai online hírpiacon, a globális szereplők, többnyire ingyenes videós tartalmai által dominált médiatérben és a videós hírfogyasztási szokások változása miatt nem bizonyult hosszútávon fenntarthatónak az RTL.hu működtetése”.

Azt írták, hogy a megújult RTL.hu videótartalmai összehangolt marketing- és tartalmi stratégia mentén fogják támogatni a nézők és előfizetők elérését a digitális térben. A megújult oldalon több megjelenést kap a sport, így ott lesznek elérhetőek az UEFA Bajnokok Ligájához, valamint az Európa Liga meccseihez kapcsolódó shortform videós tartalmak is. Az online hírszolgáltatás nem tűnik el, a Híradó és az aktuális műsorok – Fókusz, Reggeli – tartalmai továbbra is megtalálhatóak lesznek az RTL.hu dedikált oldalain, szerkesztett formában. Az infotainment és szórakoztató videós tartalmak erősítésével egyidőben az RTL új, innovatív online hirdetési lehetőségeket fejleszt kereskedelmi ügyfelei számára. Az újonnan létrejövő online videószerkesztőség az átalakulást követően új területen, a marketing-kommunikációs igazgatóság részeként Baráth Péter marketing kommunikációs igazgató vezetésével dolgozik tovább a megújuló RTL.hu tartalmain.

Az oldal az átalakítás hónapjaiban is üzemel, a felhasználók a legfontosabb híreket, valamint a kiemelt műsorok videós tartalmait láthatják majd a felületen. Az RTL.hu megújult formáját az őszi szezonban nyeri el.