Lázár üzenete Navracsicsnak: Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt

Lázár üzenete Navracsicsnak: Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt

Lázár János építési és közlekedési miniszter (b) sajtótájékoztatót tart a minisztériumában 2024. február 29-én. Mellette Krakkó Ákos, a minisztérium sajtófőnöke (j). (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben – erről beszélt Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszternek is üzenve Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján a Telex beszámolója szerint. Mint a lap korábban beszámolt róla, Lázárnak nem tetszett, hogy mostanában Navracsics több alkalommal is találkozott a Hódmezővásárhelyet irányító Márki-Zay Péterrel. Sőt: a Lázárhoz közelállóként számon tartott helyi hírportál, a Promenad24 oldalán olyan névtelen cikk is megjelent, ami A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címet viseli, és Navracsicsot kritizálja. 

Lázár a sajtótájékoztatón azt állította, hogy „kiváló kollégák” Navracsiccsal, ugyanakkor szerinte „Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja, és ezért aztán rendkívül érzékenyek minden ilyen külső beavatkozásra”. – Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben – tette hozzá.

Navracsics a Telexnek egyébként az ügyben azt nyilatkozta: az önkormányzatokért felelős miniszterként helyhatósági kérdésekről többször is tárgyalt a megyei jogú városok vezetőivel, így többek között Márki-Zay Péterrel is. Emlékeztetett: Lázár János 2022 májusában „négy év után nem csupán fegyverszünetet kötött‚ Hódmezővásárhely polgármesterével, hanem abban is megállapodott vele, hogy közösen dolgozzák ki, miként fejlődhet tovább a város. – Én is meghallgattam Márki-Zay Péter javaslatait és kérdéseit, de a közte és Lázár János közötti kapcsolattal nem foglalkozom – tette hozzá.

Címkék: Lázár János