Leel-Őssy Gábor: Gyurcsány Ferencnek mennie kell!

Leel-Őssy Gábor: Gyurcsány Ferencnek mennie kell!

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferencnek le kell mondani a DK elnöki posztjáról – mondja Leel-Őssy Gábor, a DK gyulai tagja.

„Az még belefér, hogy ő legyen a DK tiszteletbeli, örökös elnöke, de vissza kell vonulnia a napi pártpolitikától Feri az elmúlt 35 év egyik legtehetségesebb magyar politikusa, vagy talán ő a legtehetségesebb, de vele már a DK nem nyerhet. Ezt ennyi súlyos vereséget követően neki is látnia kell. Ha nem látja, akkor elvesztette a politikai tisztánlátását, és alkalmatlan a pártvezetésre” – vélekedett a Népszavának Leel-Őssy Gábor a DK gyulai tagja, a 2022-es parlamenti választás képviselőjelöltje. 

A lap az 53 éves pedagógust azért kereste meg, mert egyre elkeseredettebb vitát folytat Gyurcsány Ferenccel, s ő a DK jövőjét az elnök nélkül látja perspektivikusnak. Kérdés, hogy van-e ennek realitása. Leel-Őssy korábban feltétlen híve volt az MSZP-ből távozó és új pártot alapító ex-miniszterelnöknek, de két éve új régiós vezetője lett a pártnak, akivel már nem tudott együttműködni. Az új elnök, Fülöp Zoltán jelöltjei azonban leszerepeltek a megyében. Gyulán például hiába akartak tíz egyéni jelöltet állítani, kilencet találtak, és közülük senki tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges, harmincnál is kevesebb támogató aláírást a 28 ezer lelkes városban. 

A gyulai politikus ellen – a pártvezetést kritizáló nyilatkozatai miatt – Gyurcsány Ferenc júniusban etikai eljárást kezdeményezett, s azt kérte, hogy a helyi választókerület taggyűlése zárja őt ki a pártból. Várható, hogy a vizsgálat néhány héten belül lezárul, kevesen számítanak arra, hogy a gyulai DK-s lesz a történet nyertese. 

– Ha marad a mostani vezetés, nem áll meg a DK mélyrepülése, és a következő parlamenti választáson már lemegyünk 5 százalék, vagyis a bejutási küszöb alá – prognosztizálta Leel-Őssy. – Feri azt gondolja, hogy a júniusi kudarc után több Gyurcsány kell a DK-ba, holott a választók nem ezt üzenik, hanem azt, hogy nem ő kell. A kormányellenes szavazók olyan embert keresnek, akit alkalmasnak látnak Orbán leváltására. Erre a feladatra nem látják Gyurcsányt megfelelőnek. Most Magyar Pétert látják annak, és ezért az eddigi DK-s szavazók őt fogják támogatni. Már nem az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e Orbánt legyőzni, hanem az, hogy megmaradunk-e parlamenti pártnak. Ehhez új politikai irányra van szüksége a DK-nak és új vezetőkre – mondta Leel-Őssy. 

 

 

Címkék: DK, Gyurcsány, Leel-Őssy