Lekapcsolták a díszkivilágítást Budapesten az önkormányzatok kivéreztetése miatt

Lekapcsolták a díszkivilágítást Budapesten az önkormányzatok kivéreztetése miatt

Karácsony Gergely adventi gyertyát gyújt meg 2020 decemberében (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapesten kívül számos ellenzéki vezetésű településen kapcsolták le szerda este 19 órakor a díszkivilágítást. – Így tiltakozunk az önkormányzatok kivégzése, az elveiben rossz, gyakorlatában káros kormányzati válságkezelés ellen, sötét időket idéző, sötét szándékból meghozott döntések ellen – írta Karácsony Gergely Facebook-posztjában. Többek között Pécs, Szeged, Szombathely, Érd, Budaörs, Siófok és Gödöllő is csatlakozott a tiltakozáshoz.

Mint ismert, Orbán Viktor december 19-én jelentette be a legújabb gazdasági mentőcsomag keretében, hogy januártól felére csökkentik a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját, mely az önkormányzatok legfontosabb bevétele.

– Néhány hete hasonló akcióval tiltakoztak a lengyel városok a lengyel kormány Európa-ellenes, a nők jogait semmibe vevő intézkedései ellen. A mi akciónkat is számos város támogatja, Szombathelytől Szentendréig, Hódmezővásárhelytől Budaörsig. Az önkormányzatok összefogtak, és nem hagyjuk magunkat megosztani – fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony arra hívta fel a figyelmet, hogy „a köz- és díszvilágítás is egy azon közszolgáltatások közül, amelyek ellátását veszélybe sodorja a kormány értelmetlen döntése az önkormányzatok legfontosabb bevételének megfelezéséről. Ilyen közszolgáltatás még többek között a városi közlekedés, utak karbantartása, zöldfelületek kezelése, szemétszállítás, ivóvízellátás, egészségügyi, kulturális és szociális támogatások.”

– Bízom benne, a budapestiek is megértik, elfogadják ennek a küzdelemnek a célját. Egy ilyen szörnyű év végén mindannyiunkra ráfér egy kis nyugalom, elcsendesülés karácsony napjaiban. A ma esti tiltakozás után ez következik. De januárban újrakezdjük – ígérte a főpolgármester bejegyzése végén.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3889553641077453