Leköpték a szociális munkást – drámai hangú bejegyzés Karácsony Facebook-oldalán

Leköpték a szociális munkást – drámai hangú bejegyzés Karácsony Facebook-oldalán

Karácsony Gergely főpolgármester expozét mond a Főváros 2020. évi összevont költségvetésének tárgyalásán, a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2020. február 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bevallom, szíven ütött az idősotthonok vezetőivel tartott egyeztetès néhány részlete – amikor szembesülünk azzal, milyen hatása is van a politikai alapú rágalomhadjáratnak. Egy munkatársamat leköpték, miután kiderült, egy fővárosi idősotthonban dolgozik. Más idősotthonok dolgozói attól tartanak, ők is céltáblái lehetnek a lejáratásnak – szerepel Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Leköptek egy szociális dolgozót

Meg kell védenünk Budapest igazi hőseit – folytatja a bejegyzést a főpolgármester –, azokat a szociális dolgozókat, akik az idősotthonokban ápolják a koronavírus által leginkább veszélyeztetett embereket. „Az a politikai támadás, amit nekem szántak, őket is érinti. Azokat az embereket, akiket nem támadni, hanem megbecsülni muszáj. Én nagyon büszke vagyok minden szociális dolgozóra. Borzasztóan fontos munkát végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között” – mondja Karácsony.

Végül a főpolgármester arra kér minden budapestit: aki találkozik egy szociális munkással, fejezze ki a szolidaritását, az együttérzését, a köszönetét, mert ők az igazi hősei Budapestnek és Magyarországnak is.