Lemondott Szigliget teljes vezetése

Lemondott Szigliget teljes vezetése

A szigligeti vár (Forrás: Kontiki–Indafotó, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda reggel lemondott Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, továbbá a négy független tagból álló képviselő-testület – tudta meg a Hírbalaton. Miután így nincs, aki vezetőként helyettesítse Balassát, néhány hónapig még folytatnia kell a munkát az új vezetés megválasztásáig. A politikus tizennyolc éve volt Szigliget polgármestere, huszonkét éve pedig az önkormányzat tagja, így a döntés különösen váratlannak tűnhet.

A Hírbalatonnak viszont elmondta, a térségben sokan tisztában vannak vele, hogy nem szeretett volna már a tavalyi választáson sem elindulni. A megkezdett munkák befejezéséért, illetve a jelenleg is folyamatban lévő pályázatok miatt döntött úgy, hogy mégis megméretteti magát.

Most azt mondta, nem a településen belüli konfliktusok, hanem egyértelműen külső okok vezettek a lemondásához. – Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni – nyilatkozta a portálnak.