Lesz, ahol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet

Lesz, ahol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet

Téli napsütés (Fotó: Hert Niks/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az olykor -15 Celsius-foknál is hidegebb éjjel után vasárnap napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadán lehet több gomolyfelhő – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét utolsó napján csapadék sem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, többfelé megerősödik, a Dunántúli-középhegységben és a Balaton mellett időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok körül alakul. Ugyan jórészt fagypont felett alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ronthat a hőérzetünkön.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap nem lesz front térségünkben, de a nagyon hideg idő sokak szervezetét megviselheti. Fejfájás, kopásos eredetű ízületi bántalmak, görcsös panaszok, keringési problémák léphetnek fel. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél, mely tovább fokozhatja a panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, valamint jelentősen csökkentheti a hőérzetet.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, a korábban lehullott hó miatt néhol még jeges, csúszós utak előfordulhatnak. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. A jeges utak váratlanul érhetik a sofőröket, vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot.

Címkék: időjárás