Lezárják az ország összes szociális intézményét

Lezárják az ország összes szociális intézményét

A Vásárosnaményi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának ellenőrzést végző munkatársai beszélgetnek egy lakóval a Tiszaszalka Önkormányzat Idősek Otthonában 2020. május 15-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az országos tiszti főorvos látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az ország valamennyi szociális intézményében, írja a 24.hu. A rendelkezés azonban nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre, illetve a hajléktalanszállókra.

A tegnaptól érvényes rendelkezés alól csak akkor lehet felmentést kapni, ha végstádiumú hozzátartozótól kívánnak a látogatók elköszönni.

A bent lakók csak indokolt esetben, például munkavégzés miatt hagyhatják el az intézményeket, és ehhez a vezető engedélyére van szükség. A fogyatékkal élő embereket, illetve pszichiátriai betegeket gondozó intézmények elhagyhatók szabadidős céllal.

Mindezek az első intézkedések azóta, hogy a koronavírus-járvány második hulláma nem várt gyorsasággal vált kifejezetten súlyossá.