Lomtalanítással bénították meg a forgalmat Ferencvárosban

Lomtalanítással bénították meg a forgalmat Ferencvárosban

Lomtalanítás 2020. november 9-én, dél körül Ferencvárosban, a Thaly Kálmán utcában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lenhossék, Thaly Kálmán, Viola – három utcanév a Ferencvárosból azok közül, amelyekben lomtalanítást végzett hétfőn a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. (FKF). A szokásos hajnali pakolás helyett azonban nem sokkal dél előtt zárták el a szállítójárművek a párhuzamos utakat, lehetőséget sem adva arra, hogy az autók menekülőutakat találjanak. Táblák vagy forgalomirányítók sem jelezték a vezetőknek, hogy ne hajtsanak be a területre.

A munka – érthető módon – lassan zajlott, így fél órába is bőven beletelhetett, mire az autósok eljutottak egy olyan merőleges utcáig, amin elhajthattak, ám ha rossz ütemet kaptak el, a következő saroktól ugyanez a helyzet várhatott rájuk. A környéken jelentős torlódás alakult ki, többen megpróbáltak tolatni a Mester utca felé, ahová azonban a nagy forgalom miatt nehezen jutottak vissza.

Ferencváros utcái – hasonlóan más nagyvárosi részekhez – a szokásosnál is zsúfoltabbak az ingyenes parkolás bevezetése óta.

Kerestük az FKF-et, hogy megtudjuk: miért nem holtidőben végezték a munkát, illetve ha már így alakult, miért zárták el egyszerre a környék párhuzamos útjait. Megkeresésünkre egyelőre nem reagáltak, ha megteszik, frissítjük cikkünket.

Lomtalanítás 2020. november 9-én, dél körül Ferencvárosban, a Viola utcában. Fotó: Magyar Hang
Lomtalanítás 2020. november 9-én, dél körül Ferencvárosban, a Lenhossék utcában. Fotó: Magyar Hang
Lomtalanítás 2020. november 9-én, dél körül Ferencvárosban, a Thaly Kálmán utcában. Fotó: Magyar Hang