Ma tetőzik a hőség

Ma tetőzik a hőség

Egy nő a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Fotó: Komka Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma tetőzik a hőség, a nyugati és az északi tájak kivételével több helyen alakul 30 fok körül a napi átlaghőmérséklet. Délután a Dunántúl nyugati és északi területein a megerősödő szél és a helyenkénti záporok, zivatarok estére némileg már csökkenthetik a hőstresszt.

Ma - jelentős bizonytalanság mellett - a déli óráktól egy érkező hidegfronton, majd délután a front mögött is zivatarok kialakulására kell számítani. Megfelelő feltételek főként az Alpokalján, Észak-Dunántúlon, Pest-megye északi felén, illetve az Északi-középhegység térségében lehetnek. Zivatarokhoz általában viharos (60-80 km/h) széllökés, jégeső (1-2 cm jégátmérő), illetve lokálisan intenzív (15-25 mm) csapadékhullás társulhat, de délután a Dunántúl nyugati területein egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. A késő esti órákban is instabil maradhat a légkör.

Címkék: hőség, időjárás