Magyar Nemzet lett a Magyar Időkből, a régi cikkek egy része csak később kerül fel a honlapra

Magyar Nemzet lett a Magyar Időkből, a régi cikkek egy része csak később kerül fel a honlapra

A magyarnemzet.hu archívuma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt előre beharangozták, szerdán Magyar Nemzet néven jelent meg a Magyar Idők nevű kormánylap. Ezzel együtt „megújult” az újság honlapja is. Ennek a megújulásnak a jegyében ha valaki az mno.hu címet írja be a böngészőbe, automatikusan átirányítódik a magyarnemzet.hu oldalra.

Ahol megcsonkítva ugyan, de elérhetőek a tavaly áprilisban megszűnt Magyar Nemzet és online felülete, az mno.hu anyagai. A Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők új honlapján található egy Archívum fül, erre kattintva 202 709 cikk elérhető. A sors szeszélye folytán kereső nincsen az archívumban, így aki bármit szeretne megtalálni, annak 20 271 oldalon kell átrágnia magát.

Frissítés: az oldal keresőjével, a megfelelő paraméterek beállítása után az archívumban is lehet keresni. Ugyanakkor nincs minden cikk az oldalon, szerda délután felkerült egy üzenet, hogy a tartalmak feltöltése folyamatban van.

Magyar Nemzet 80: A magunk útján | Magyar Hang

Élőnek vagy halottnak a születésnapját ünnepeljük? Mitől élő vagy halott egy újság? A hagyományai éltetik?

Az egyes cikkek egyetlen szövegfolyamként, bekezdések, fényképek, videók, linkek nélkül jelennek meg. A megoldás rejtett eleganciája, hogy a korábban bárhol megjelent, hivatkozásként Magyar Nemzet-cikket tartalmazó írásokban a linkek elérhetetlenek.

És szerda reggel külső keresőkből, például Google-ből sem működtek a linkek, maximum tárolt változatot lehetett előhívni, szintén képek nélkül, élvezhetetlenül.

Ugyanakkor szerda délután már volt olyan Google-keresés, amire sikerült behozni a cikket, így remélhető, hogy az átirányítások működni fognak, vagyis a keresőkből és a más honlapok cikkeiben lévő linkekből is elérhetőek lesznek az írások.

Nem csak a 2015. február 6. utáni időszak cikkei kerültek az archívumba, hanem minden, ami 2019. február 6. előtt született. Nem csak a politikai írások jártak így, hanem például a Magazinban megjelent tárcák is, költők, írók művei. Viszont, bár csak egy nagy archívum mappa van, az alrovatok megmaradtak a háttérben, így például a magyarnemzet.hu/2-perc-proza/ url alatt kilistázhatók a tárcák. És a szerzőkre is lehet keresni a főoldali keresőben, csak a dátumot át kell állítani.

A Magyar Idők archívuma ugyanakkor gond nélkül elérhető, a magyaridok.hu honlap ugyanis megmaradt.

Azt kedden jelentették be, hogy Gajdics Ottó helyett Ballai Attila lesz a főszerkesztő. Gajdics Ottó pedig a Szabad Földet kapta meg.