Manipulált fotókat közölt a bajai ellenzéki jelöltekről a Bácskai Napló

Manipulált fotókat közölt a bajai ellenzéki jelöltekről a Bácskai Napló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baján is felpörögni látszik az önkormányzati választási kampány, amelyben a város ingyenes terjesztésű önkormányzati lapja, a Bácskai Napló is részt vesz. Ahogy arról Dani Gitta ellenzéki képviselőjelölt Facebook-oldalán beszámolt, az újságban az ellenzéki jelöltek fotóit eltorzították, előnytelenül retusálták. – Bandzsa, ördögi tekintetek, foltos sötét arcok, eltüntetett vagy éppen összehúzott szemöldökök, átrajzolt, elcsúfított arcvonások mind a 11 jelölt esetében – fogalmazott Dani Gitta, aki a Facebookra posztolt videón mutatta be, hogy mit változtattak az ellenzéki jelöltek fotóin.

Torzítják a valóságot - így hamisít a Bácskai Napló

Így torzítják el a valóságot, így lehetetlenítik el az embereket, így működik a helyi lakájmédia, a mi pénzünkből. A több tízezer példányban a...

Hozzátette: elvárja, hogy a Bácskai Napló kiadója a Baja Marketing Kft. ismerje el a hamisítás tényét, nevezze meg a felelősöket és kérjen bocsánatot a lap következő számában, valamint tegye közzé a Sikeres Bajáért Egyesület mind a 11 jelöltjének hiteles képmását a manipulált képeknek megfelelő terjedelemben. Kifejtette azon észrevételét is, miszerint a Bácskai Napló hosszú évek óta folyamatos és szándékos jogsértést követ el a Legfelsőbb Bíróság ítéletei és egy 6,1 millió forintos bírság ellenére is.

A Magyar Hangnak sikerült elérnie telefonon a Bácskai Napló főszerkesztőjét, Géczy Zsoltot, aki azt nem tagadta, hogy az általuk közölt képek manipuláltak, azt azonban tagadta, hogy a lap módosított rajtuk. Mint mondta, ilyesmit sem most, sem pedig korábban nem tettek. (A lap egyébiránt a fotók forrásaként a Facebookot jelölte meg.) Ez után megköszönte hívásunkat és bontotta a vonalat. Géczyt később sikerült ismét elérnünk. Megkérdeztük, hogy eleget tesz-e lapja Dani Gitta követelésének és közzéteszik-e a fotókat manipulálatlanul, valamint bocsánatot kérnek-e. A Bácskai Napló főszerkesztője már némileg készségesebb volt, mint előzőleg: kifejezésre juttatta, hogy nem közölnek helyreigazítást és nem kérnek bocsánatot, mert Dani Gitta jelenleg nem képviselője a bajai önkormányzatnak.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után Géczy Zsolt főszerkesztő pontosítást küldött lapunknak. Ezt változtatás nélkül közöljük:

„A Bácskai Napló sosem manipulálja, csak szerkeszti a képeket, a jelzett esetben a töredékszöveget vettük ki a porték mögül. Dani Gittáról mindössze a következőt mondtam kérdésére: Nincs ilyen nevű képviselő Baján."