Márki-Zay Péter nem tartja indokoltnak a kötelező oltás bevezetését

Márki-Zay Péter nem tartja indokoltnak a kötelező oltás bevezetését

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kötelező oltással én is óvatos vagyok – erről beszélt az RTL híradónak Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

– Tudom, hogy Magyarországon éppen a kormánynak rendkívül fölháborító információvisszatartási gyakorlata miatt annyira sokan kételkednek a kormány szakértelmében, sőt, a vakcinák hatásosságában, sokan még a vírus létezésében vagy annak veszélyességében is, hogy óriási elutasítottsága van ennek – mondta. Vagyis szerinte nem lehet általánosan kötelezővé tenni a védőoltást, így most más lépésekre lenne szükség, például távolságtartásra, maszkviselésre, lezárásokra.  

Ezzel a politikus véleménye egybecseng a kormányéval, amely az RTL kérdésére vasárnap is megerősítette: „Magyarországon az oltás önkéntes”. Ugyanakkor utóbbi azért nem teljesen igaz, hiszen a döntéshozók lehetővé tették, hogy a cégek, ha indokoltnak tartják, elrendelhessék munkavállalóiknak a kötelező oltás felvételét.