Még pénteken sem szabadulunk meg az esőtől

Még pénteken sem szabadulunk meg az esőtől

Fotó: Unsplash/Inge Maria

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Közlésük szerint főként az ország északi felén több helyen várható eső, zápor, keleten, északkeleten néhol zivatar is lehet. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul.

Az Időkép pedig arról írt, pénteken egy mediterrán ciklon okoz kettős fronthatást. A frontérzékenyek számos panaszt tapasztalhatnak, emellett a változékonyság is okozhat tüneteket, vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is felléphetnek. A melegedés miatt az érzékenyek a délkeleti megyékben migrént, fáradékonyságot és tompaságot tapasztalhatnak. Nagy lesz a megfázás veszélye is, réteges öltözet javasolt.