Megindokolta a Belügyminisztérium, hogy miért volt jó döntés embercsempészeket elengedni

Megindokolta a Belügyminisztérium, hogy miért volt jó döntés embercsempészeket elengedni

Az embercsempészek által szétvágott NATO-határkerítés (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Belügyminisztérium arra, hogy az elfogott külföldi embercsempészek 90 százalékát engedte szabadon a kormány – számolt be róla az ATV Híradó. – Az elítélt külföldi embercsempészek kiengedése a börtönből, valamint kitoloncolásuk hatékony, jelentős költségvetési megtakarítást eredményezett, és csökkentette a büntetés-végrehajtási intézmények zsúfoltságát – indokolta meg a tárca a döntést.

Tompos Márton, a Momentum elnöke számolt be arról a hétvégén közösségi oldalán, hogy a Büntetés-Végrehajtás a kérdésére megírta, hogy Magyarországon összesen 2544 bűnözőt kaptak el embercsempészés miatt, de ebből mindössze 254 van jelenleg is börtönben. Tehát 90 százalékukat, azaz 2290 bűnözőt szabadon engedtek. Az érintettek közül 16-an kerültek újra rács mögé, amit az ATV szerint a minisztérium a hatékonyság jeleként értékelt.