Megjelent a homofóbtörvény végrehajtásáról szóló rendelet

Megjelent a homofóbtörvény végrehajtásáról szóló rendelet

A Meseország mindenkié című könyv (Fotó: Facebook/Meseország mindenkié)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent a homofóbtörvény gyakorlati végrehajtását szabályozó rendelet, amelyet a kereskedelmi tevékenységről szóló rendeletbe illesztettek bele. A rendelet 30 nap múlva lép hatályba.

A rendelet értelmében a „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.”

Emellett tilos ilyen jellegű kiadványt árulni gyakorlatilag ugyanazokon a helyeken, ahol a prostitúció is tilos (templom, iskola, stb. 200 méteres környezetében). Ahol pedig mégis, ott nem szabad ezeket a műveket bekeverni a többi kiadvány közé, azokat csak elkülönítve, zárt csomagolásban lehet árulni.

Persze, lehetséges, hogy ezekkel a tilalmakkal is pontosan ellenkező hatást érnek el, ahogy a Meseország mindenkié című mesekönyv esetében is történt. Ott vélhetően a homofób támadásoknak is nagy szerepük volt abban, hogy egyes forgalmazóknál a könyv vezeti a sikerlistákat, és szerte Európában ki fogják adni.

Címkék: homofób törvény