Megnyílt az Utazás 2020 kiállítás, Olaszország a díszvendég

Megnyílt az Utazás 2020 kiállítás, Olaszország a díszvendég

Az utazás kiállítás 2019-ben (Fotó: a kiállítás honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megnyílt az Utazás 2020 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapest Vásárközpontban; február 27. és március 1. között 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren – írja az MTI.

Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról, és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége – mondta. Eközben a kormányszóvivő azt kérte, két hétig maradjon otthon, aki Olaszországban járt.

Az Utazás 2020 honlapján is arról írnak, hogy az előzetes terveknek megfelelően megtartják az Utazás kiállítást és a Budapest Boat Show-t. Eszerint a Hungexpo Zrt. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetet, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

Jelenlegi információink szerint nincsen olyan ok, mely korlátozná a kiállítások, rendezvények tartását Magyarországon, ahogy nincsenek beutazási korlátozások egyetlen országgal szemben sem, amelyik megjelenik az Utazás kiállításon.

Természetesen a résztvevők biztonsága és egészsége prioritást élvez, bármilyen változás történne a járványügyi helyeztet illetően, figyelembe fogjuk venni a releváns állami és központi hatóságok iránymutatását, és minden általuk javasolt intézkedést követni fogunk.

A kiállításon fokozott higiéniai, takarítási intézkedéseket vezetünk be, a kiállítócsarnokokban, fogadócsarnokban kézfertőtlenítő automatákat helyezünk el.