Megszólalt a „vasalódeszkás tanár”

Megszólalt a „vasalódeszkás tanár”

Digitális testnevelés a vasalódeszkás tanártól (Forrás: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem örül neki „túlzottan” Vezsenyi László, hogy már csak „vasalódeszkás tanárként” emlegetik, mert úgy érzi, több ennél. – De ha az emberek szemében ez nem egy negatív jelző, akkor elfogadom, hogy ezt kell viselnem, hiszen én okoztam az egészet azzal a kósza vasalódeszkás ötlettel, amit aztán sajnos meg is valósítottam – mondta a pedagógus a 24.hu-nak.

A makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára pillanatok alatt országos ismertségre tett szert, amikor nyilvánosságra került sajátos videója és annak utóélete. Mint ismert, egy alig több mint négy perces videót forgatott a nappalijában, amelyben egy vasalódeszkára mászva megmutatta, hogyan lehet az interneten keresztül, a lakásba zárva is úszást tanítani.

A vicces videó miatt a tanár írásbeli figyelmeztetésben részesült, és jelen pillanatban el van tiltva a tanítástól, összes csoportját elvették. Az eltiltásról döntő Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, Balázs József az országossá váló ügy után lemondott.

Vezsenyit – mint mondta – kifejezetten zavarja a médiafelhajtás, és nagyon szeretne már szabadulni tőle, soha nem vágyott rá, hogy a sajtóban szerepeljen. Ugyanakkor úgy érzi, miután ekkora nyilvánosságot kapott az esete, már nem teheti meg, hogy visszavonul és elzárkózik a kérdések elől, mert azzal hiteltelenné válna. – Nem akartam harcos lenni, sem népi mesehős. Azt a három hónapot már úgysem tudja senki visszaadni nekem, amíg itthon fortyogtam, és képtelen voltam feldolgozni, ami velem történt. A hangulatom most is nagyon hullámzó – mesélte.