Mindenki meseországa: pedofilozhatják a Labrisz Egyesületet

Mindenki meseországa: pedofilozhatják a Labrisz Egyesületet

A Meseország mindenkié című könyv (Fotó: Facebook/Meseország mindenkié)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria szerint nem sértette a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet néven megjelenő napilap, amikor az egyesület Meseország mindenkié című kiadványát és az egyesületet a pedofilával kötötte össze. Az erről szóló ítéletet szerdán tette közzé a Kúria – számolt be a Telex.hu.

Az ítélettel a Kúria fenntartotta a Fővárosi Törvényszék döntését: elutasította a Lbirisz Egyesület jó hírnév megsértése miatti személyiségi jogi perben a keresetét, és igazat adott a napilapot kiadó Mediaworksnek.

Mint felidézték, a Meseország mindenkié című kötet 2020 szeptemberében jelent meg és kortárs szerzők írásait tartalmazza. A szereplői hátrányosan megkülönböztetett csoportok tagjai, így saját nemükhöz vonzódó szereplők is vannak benne. A könyv a közélet mellett politikai viták kereszttüzébe is került, Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa például nyílvánosan ledarálta a kiadványt.

A Magyar Nemzet egyik cikkében pedig az állt: a „Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó”. Emiatt indított pert a személyiségi jogai megsértése miatt az egyesület.