Metropol: Koronavírus-fertőzött esett össze a vírustagadó Gődény tüntetésén

Metropol: Koronavírus-fertőzött esett össze a vírustagadó Gődény tüntetésén

A korlátozások ellen tüntettek a vírustagadó Gődény György hívei 2021. március 20-án délelőtt Budapesten (Forrás: Gődény György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben naponta csúcsokat dönt a koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma, a járványügyi korlátozások ellen újabb tüntetésre hívta szombat reggel az embereket a vírusszkeptikus Gődény György, erről videót is posztolt a Facebook-oldalán. A Metropol úgy tudja, a demonstráció alatt a mentők szállítottak el egy embert, akiről kiderült, hogy koronavírus-pozitív.

A Blikk beszámolója szerint az Ellenállás néven szervezett tüntetés során délben indultak el a Hősök tere felé az emberek, de a rendőrök az Andrássy úton feltartóztatták őket. A lap szerint nagyjából 50 rendőrből álló sorfallal zárták körbe a tüntetőket, és délután egykor a még mindig igazoltatták az embereket, többeken nem volt maszk sem. Fél kettőkor aztán megérkeztek a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket, kettő körül a tömeg már el is kezdett elfelé szállingózni.

A rendőrség is megemlékezett a demonstrációról a honlapján, ahol a következőket írták: „2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést” .

A Metropol értesülései szerint ez sem zavarta a résztvevőket: összeölelkezve pózoltak és fotózkodtak a tüntetés szervezőivel. Mint írják, végül a tiltakozóktól alig pár méterre lett rosszul egy ember, aki összeesett a Bajcsy-Zsilinszky úton, és róla derült ki később, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.

Gődény februárban 28-án szervezett tüntetést a Hősök terére, akkor egymillió forintra büntették emiatt – emlékeztet a Telex. De a március 15-ére is szervezett nem engedélyezett tüntetést a védelmi intézkedések, korlátozások ellen. Mint megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 4,5 millió forintos közigazgatási bírságot szabott ki négy emberre a március 15-ei jogellenes demonstrációk szervezése, illetve megtartása miatt. Hogy ebből mennyi jutott Gődényékre nem tudni, mert a Mi Hazánk is demonstrált a nemzeti ünnepen.