Miért Németh Szilárd szignál egy kormányzati dokumentumot?

Miért Németh Szilárd szignál egy kormányzati dokumentumot?

Németh Szilárd (Forrás: Németh Szilárd/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Szilárd aláírása is szerepel a Soroksárnak vis maior támogatást odaítélő dokumentumon, amelyet a kerületi önkormányzat a természeti károk elhárítására kaphat a kormánytól. 

A 444.hu szerint ez azért is furcsa, mert ezt a támogatást az önkormányzatoknak a politikától függetlenül kéne kapniuk, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mellett Németh Szilárd a Fidesz választókerületi elnökeként írta alá a támogatásról szóló dokumentumot. Németh egyébként a Facebook-oldalán is megemlékezett a támogatás átadó ünnepségéről – itt egy képet is közzétett, amelyen Bese Ferenccel, Soroksár független polgármesterével, Navracsics Tiborral és az aláírt dokumentummal szerepel.

A 444 azt írja, a támogatási keretből egyébként ellenzéki vezetésű önkormányzatok is részesültek, az ünnepélyes átadáskor pedig több településnél is előfordult, hogy a térség parlamenti képviselője is pózolt Navracsiccsal és a polgármesterrel. Csakhogy Németh esetében messze nem erről van szó, a Soroksárt és Csepelt magába foglaló választókerületnek ugyanis nem ő, hanem az ellenzéki Szabó Szabolcs a parlamenti képviselője. Ezért is kérdéses, hogy miért ő szerepel a fotón Bese és Navracsics mellett.