Miniszteri biztos lett Rácz Zsófiából

Miniszteri biztos lett Rácz Zsófiából

Rácz Zsófia (Fotó: Rácz Zsófia / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Navracsics Tibor miniszteri biztossá nevezte ki Rácz Zsófiát, akinek többek között az lesz a feladata, hogy figyelemmel kísérje a hátrányos helyzetű térségek fejlesztési folyamatát és konzultáljon az agráriumban dolgozó fiatal gazdákkal – vette észre a Hivatalos Értesítőben megjelent tárcavezetői utasítást a 24.hu.

Rácz Zsófia kinevezése 2022 júliusától él egészen 2024 június végéig, tevékenységét két fős titkárság fogja segíteni. Rácz dolga lesz egyebek mellett az is, hogy „a területfejlesztési koncepciók megalkotása során a miniszter számára javaslatokat fogalmazzon meg annak érdekében, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez”.

A lap felidézte: Ráczot még 2019-ben, mindössze 22 évesen nevezték ki ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak Novák Katalin alá az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Ahhoz, hogy kinevezhessék, még törvényt is kellett módosítani, ugyanis nem volt meg a diplomája. Miután Novák a Miniszterelnökséghez került, Rácz is követte oda, majd a kormányátalakítást követően átkerült a Kulturális és Innovációs Minisztériumba, ahol június közepén felmentették állásából.