MSZP: a Balatonnál csak szabadstarndok legyenek!

MSZP: a Balatonnál csak szabadstarndok legyenek!

Balatoni életkép (Fotó: Unsplash/Köles Mihály)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP célja, hogy a Balatonnál csak szabadstrandok legyenek, és reményeik szerint ez néhány éven belül elérhető – mondta Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) pártigazgatója a Facebookon szombaton közzétett videójában. Elmondta, hogy levélben keresték meg a Balaton melletti települések polgármestereit, hogy megtudják, mi alapján döntenek a települések a partszakaszok ingyenes vagy fizetős strandként való működtetéséről.

Molnár Zsolt szerint a települések gazdasági helyzete önmagában nem határozza meg ezt, hiszen például Balatonfüreden kizárólag fizetős strandok vannak, annak ellenére, hogy „az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton”.

A politikus elmondta, a levélben kérték a polgármestereket, tegyék díjmentessé a fizetős strandokat. Ezt lehetővé teheti szerintük, hogy „rengeteg más lehetőség is van” a szükséges bevételek beszedésére, „nem a magyar családok megsarcolása a legjobb megoldás erre a kérdésre”.

(MTI)

 

Címkék: MSZP, Molnár Zsolt, baaton