Külön jogosítványt akar az MSZP 400 lóerő felett

Külön jogosítványt akar az MSZP 400 lóerő felett

Egy luxusautókat fotózó blog több helyen is lekapta már Bécsben az Aston Martint (Forrás: Autogespot.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külön jogosítvány bevezetését javasolja az extrém teljesítményű autók esetében az MSZP országgyűlési képviselője, aki kötelezővé tenné a KRESZ oktatását a középiskolák végzős évfolyamán. Molnár Zsolt a párt Facebook-oldalán közvetített, a budapesti Közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta, törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy a 300 kilowatt, azaz nagyjából 400 lőerő teljesítmény feletti személygépkocsik esetén külön jogosítvány megszerzésére legyen szükség.

Javaslata szerint legalább öt éve kellene jogosítvánnyal rendelkeznie annak, aki ilyen extrém teljesítményű autót akar vezetni, úgy, hogy ezen idő alatt nem ítélték el közlekedési bűncselekmény miatt. Hozzátette: további feltétel lenne a pszichológiai alkalmassági vizsgálat, valamint speciális oktatás és vizsga.

Molnár Zsolt azt is javasolta, hogy a középiskolák végzős évfolyamán legyen legalább fél évig kötelező a KRESZ oktatása, hogy mindenki megismerhesse a közlekedési szabályokat. A közutak nem versenypályák, elég volt abból, hogy ittas járművezetők és extrém száguldozók veszélyeztetik az emberek életét – hangoztatta. Hozzátette: addig kell küzdeni a jogszabályváltozásokért, amíg elérik azt, hogy nem halnak meg emberek közlekedési balesetben Magyarországon.

Címkék: MSZP, autó