Mundruczó Kornél filmjének főszereplőjét is jelölték Golden Globe-díjra

Mundruczó Kornél filmjének főszereplőjét is jelölték Golden Globe-díjra

Vanessa Kirby és Shia LaBeouf. Jelenet a Pieces of a Woman című filmből (Fotó: Benjamin Loeb)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legtöbb, hat filmes jelölést a Mank című film kapta a Golden Globe díjra, amelyre Vanessa Kirby, Mundruczó Kornél legutóbbi filmjének főszereplője is esélyes a drámai filmek kategóriájának legjobb színésznői között.

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplőjét, Vanessa Kirbyt a drámai filmek mezőnyében jelölték a legjobb színésznő díjára Viola Davis, Andra Day, Frances McDormand és Carey Mulligan társaságában.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) szerdán hozta nyilvánosságra a Golden Globe-jelöltek listáját. A szervezet 25 filmes és televíziós kategóriában jelentette be jelöltjeit. A hat kategóriában jelölt Mank című filmet David Fincher rendezte. A harmincas évek Hollywoodjában játszódó fekete-fehér produkció az Aranypolgár című filmklasszikus születését mutatja be, amelynek forgatókönyvét Herman J. Mankiewicz írta, akit a filmben Gary Oldman alakít.

A 2021-es Golden Globe jelöltek listájának érdekessége, hogy soha nem látott mértékben törtek előre a streamingszolgáltatók által gyártott vagy finanszírozott alkotások, amelyre természetesen hatással voltak a járvány miatti elmaradt mozibemutatók is, azonban az előretörés mértéke nem magyarázható csupán ezzel.