Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején

Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején

Napelemek a háztetőn. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején vasárnap délután, a tűz miatt negyvenöt embernek kellett elhagynia az épületet – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csondor Henrietta elmondta: Ajkán a Frankel Leó utcában egy egyszintes idősotthon tetején ütött ki a tűz. Az ajkai és veszprémi hivatásos tűzoltók porral oltóval kezdték oltani a lángokat, majd a tetőteret megbontva két vízsugárral fékezték meg a mintegy húsz négyzetméteren égő tüzet. A tűz miatt az idősotthont kiürítették, negyven lakónak és öt dolgozónak kellett elhagynia az épületet. „A lakók számára az otthon vezetése átcsoportosítással biztosít helyet” – tájékoztatott a szóvivő.

Az újabb tájékoztatás szerint a tüzet sikerült eloltani. Csondor Henrietta azt is közölte, a tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja.

Címkék: Ajka, tűz, idősotthon, napelem