Navracsics lemond, ha nem oldják meg az Erasmus-botrányt

Navracsics lemond, ha nem oldják meg az Erasmus-botrányt

Navracsics Tibor meghallgatása az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pontosabban akkor fog lemondani Navracsics Tibor területfejlesztési és európai forrásokért felelős miniszter, ha „neki felróható okból” nem születik megállapodás. Vagyis majd adott esetben eldönti, hogy neki róható-e fel az ok. Navracsics Tibor a Partizánnak nyilatkozott, és ott tette ezt a kijelentést.

Lapunk korábban megírta, hogy január 25-én és 26-án tárgyal Brüsszelben Navracsics Tibor Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős uniós biztosokkal az Erasmus-ügyről. A politikus az Európai Bizottság konkrét elvárásait szeretné tisztázni azután, hogy az Erasmus+ és a Horizont Európa programok friss támogatásainak felfüggesztéséről döntött az intézmény.

Az ügy előzménye, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn, a december 15-ét követően elbírált Erasmus+, valamint a Horizont Európa keretprogram pályázataiból nem kaphatnak támogatásokat.