Négy embert gyanúsítanak az óbudai tűz miatt

Négy embert gyanúsítanak az óbudai tűz miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy embert hallgattak ki az óbudai Dinamó utcában keletkezett tűz miatt – számolt be róla cikkében a 24.hu. Az már korábban kiderült, hogy a tűzvizsgálók szabálytalan kályhabekötés nyomait találták, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közveszélyokozás miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Később az igazságügyi- és tűzvédelmi szakértő is rámutatott, hogy a tűz a szabálytalanul bekötött kályha miatt alakult ki. A füstelvező rendszert három férfi és egy nő vezette be szakszerűtlenül. A III. kerületi Rendőr-kapitányságon végül az 50 éves H. Tibort, a 32 éves H. Lászlót, a 26 éves H. Árpádot és a 47 éves K. Bélánét hallgatták ki gyanúsítottként.

Óbudai tűz: a leégett ház tulajdonosa szerint a szomszéd telek lakói okozták a bajt | Magyar Hang

Január 12-én ütött ki a tűz egy Dinamó utcai faházban, majd az ingatlan végül teljesen leégett. Két szomszédos épületre és több melléképületre terjedt át a tűz, illetve a hőhatás miatt a magasfeszültségű vezeték is leszakadt. Ez rázuhant az épületekre, lángra lobbantva azokat, egy férfi pedig ennek következtében megsérült.