Négy és fél évet kapott a futónő támadója

Négy és fél évet kapott a futónő támadója

Fotó: Facebook/Makai Viktória

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsőfokon négy és fél év fogházbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly októberben edzés közben támadt rá az ultrafutó M. Viktóriára – derült ki az Index tárgyalótermi riportjából. H. István a Jászberényi úton, száz méterre a nő házától csapott le, és meg akarta erőszakolni áldozatát, ez viszont nem sikerült neki. Ezután orális szexre kényszerítette, miközben súlyosan bántalmazta a nőt, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozva. A támadásnak még súlyosabb vége is lehetett volna, ha nem bukkan fel a nő férje, ellökve az erőszaktevőt, aki ezt követően ruháját ott hagyva hazáig menekült. A rendőrök a kőbányai háza kamrájában, a hűtő mögé bújva találták meg a teljesen meztelen férfit.

H. Istvánt szexuális erőszak és testi sértés bűntettében ítélte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ítélethirdetésen az áldozat nem jelent. A vádlott és az ügyész is fellebbezett, egyik enyhítésért, másik súlyosbításért, így a döntés nem jogerős.

A támadó tavasszal előzetesből házi őrizetbe került, onnan is érkezett a bíróságra. Bűnösségét korábban elismerte, lemondva a tárgyaláshoz való jogáról, de a bíró szükségesnek látta a további vizsgálódást.

Meg akarták erőszakolni a magyar bajnok futónőt | Magyar Hang

A sportolóra edzés közben támadt rá egy férfi, az otthonától néhány száz méterre.

A bíróságon szóba került, hogy H. István előzőleg egy bulin vett részt, ahol ivott is, de az alkoholos befolyásoltsága nem lehetett olyan súlyos, mint arra a védelem hivatkozni próbált. A vádlott ugyanis a támadás alatt párbeszédbe keveredett a nővel, és többször is hazudott magáról, ami mutathatja, hogy nagyon is tudatában volt annak, mit tesz.

Az agresszivitása és a ruha nélkül történő menekülése viszont zavart viselkedésre vallott, az igazságügyi szakértők pedig „abortív részegségre” gyanakodtak. A tárgyalás során az erőszaktevő többször elsírta magát, állítása szerint mardossa a bűntudat, és szeretne felébredni „ebből a rémálomból.” Az ítélet indoklása szerint H. István önhibájából lett ittas, így ez nem mentesíti, mivel hozzájárult a bűncselekmény elkövetéséhez.