Különleges pólót kapott Hadházy Ákos, akit Orbán „szőrét hullató, vidéki rókának” gúnyolt

Különleges pólót kapott Hadházy Ákos, akit Orbán „szőrét hullató, vidéki rókának” gúnyolt

Hadházy Ákos (Fotó: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 „Sompolygó, sunyi róka” és „szőrét hullató, rossz vidéki róka” – többek közt így nevezte Orbán Viktor Hadházy Ákost nemrég, miután ő azt tudakolta tőle, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába az ott magánprogramját intéző miniszterelnök kedvéért. A független parlamenti képviselő akkor úgy értékelte a kormányfővel való találkozását: Orbán legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. „Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés. Ami a legfontosabb: ezt is csak azért engedheti meg magának, mert tudja, mindaddig, amíg kezében van a propagandagépezet, ezt is megteheti”.

Az ügy kapcsán Hadházy Ákost nem akármilyen ajándékkal lepte meg a felesége: egy rókás pólóval. – Képzeljék, ez nem egyedi póló, lehet ilyet rendelni és nem is a Fidesz shopból… Ami jó, hogy a feleségem vette és azt mondta, büszke rám – mondta. A poszthoz Baranyi Krisztina ferencvárosi független polgármester is hozzászólt azt írva, felesége joggal büszke Hadházyra.

A független képviselő a pisai út kapcsán korábban azt írta: „A kairói reptér és a Liszt Ferenc Repülőtér közötti útvonal légvonalban 1140 tengeri mérföld (kb. 2200 km). A miniszterelnök azonban önös érdekből az állami tulajdonú repülőgépet a Kairó – Pisa – Budapest útvonalra térítette el. Az első szakasz Pisáig 1291 mérföld (kb. 2400 km), onnan Budapestig további 436 mérföld (kb. 800 km). Belátható tehát, hogy a miniszterelnök észak-olasz MAGÁNPROGRAMJA miatt, a több mint százfős utasszállító 2200 km helyett 3200 kilométert repült – ez 1000 KILOMÉTERES KITÉRŐ, amit egy utasszállító gép több, mint egy óra alatt tud lerepülni”.