„Sompolygó, sunyi róka” – így reagált Orbán az őt kérdező Hadházyra

„Sompolygó, sunyi róka” – így reagált Orbán az őt kérdező Hadházyra

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök percekig csak zavartan, félkegyelmű módjára röhögcsélni tudott akkor, amikor a Parlament folyosóján megkérdeztem, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassa a lányát – így indítja posztját Hadházy Ákos. A független képviselő elmondása szerint akkor csípte el a miniszterelnököt, amikor bement a Parlamentbe az Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával.

Hadházy arról az útról szeretett volna érdeklődni Orbánnál, amikor Egyiptomból a honvédség gépe nem haza, hanem egyenesen Pisába vitte a miniszterelnököt, ami nem volt éppen egy technikai leszállás. A képviselő szerint válasz helyett csak kínos röhögcsélésre és kocsmai stílusú személyeskedésre futotta a miniszterelnöknek. Személyeskedés valóban volt: „sunyi alak, hát most mond meg” – reagált Orbán Viktor, aki azt is állította Hadházyról, hogy ő egy „sompolygó, sunyi róka, majd máskor, hogy egy „szőrét hullató, rossz vidéki róka”. Az Orbán környezetében állók pedig kórusban ismételgették a képviselőnek, hogy „szégyellje magát”. – Maga egy olyan sunyi alak, hogy magával nem tudunk beszélni – tette hozzá a miniszterelnök, ám a többször is feltett kérdésre nem felelt. 

Hadházy szerint Orbán legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. „Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés. Ami a legfontosabb: ezt is csak azért engedheti meg magának, mert tudja, mindaddig, amíg kezében van a propagandagépezet, ezt is megteheti” – zárta posztját a képviselő. A kínos beszélgetés ITT tekinthető meg videón: