Nem érdekelte a napozó nőt, hogy mellette temetés zajlik

Nem érdekelte a napozó nőt, hogy mellette temetés zajlik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ritka érzéketlenségről és bunkóságról tesz tanúbizonyságot annak a történetnek a főszereplője, akiről hétvégén egy Facebook-posztban írtak.

„Azt hittem, öreg koromra tekintettel, hogy nincs már olyan dolog, amit ne láttam volna! A napokban egy nagyon fiatalon elhunyt barátomat búcsúztattuk, végakarata szerint a Tisza folyóba szórva hamvait! :-(Fiúgyermeke a szomorú nap reggelén órákig irtotta a parton a gyomokat, lapátolta a homokot, hogy méltó legyen a hely, a szomorú búcsúhoz. Amikor odaért a 60 fős búcsúzó rokon és barát, azt láttuk, hogy két hölgy éppen ott napozik. Ekkor az elhalt fiatal leánya kérte a hölgyeket – jelezve, hogy itt egy rövid gyászszertartás lenne – tegyék meg, hogy arra a 10 percre odébb mennek. Egyikük azonnal a ruháját fogva elindult, a másik viszont – barátnője kérése ellenére sem – durcásan kijelentette, hogy ő, sehova nem megy!! Többen kértek kedvesen, határozottan, hogy hagyja már egy rövid időre gyászában magára az odaérkezőket, de nem, ő háborogva ott maradt, napozva hallgatva elcsukló gyermeki beszédet, búcsúzó baráti gondolatokat! A gyászolók az esemény miatt döbbenten, de igen kulturáltan vették ezt tudomásul, nem úgy a hölgy! Döbbenetes emberi viselkedés ! Lehet ember ennél mélyebben? Megszólalt azóta a lelkiismerete? Ha igen, akkor tudja, hogy ez a poszt azért született, hogy információja legyen, merre keresse az elnézés kérés helyét!”

A bejegyzést azóta 16 ezren osztották meg és közel tízezren szóltak hozzá.

A eset emlékeztet a 2004-es cunami idején történtekre, amikor az ott nyaraló külföldiek egy része a sok halott ellenére tovább folytatták a nyaralásukat a romokon – ha már kifizették az egzotikus utat, maximálisan ki akarták élvezni.

Címkék: temetés, tahó