Nem tudják, milyen könyveket kell eltüntetniük

Nem tudják, milyen könyveket kell eltüntetniük

Könyvesbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent az újabban gyermekvédelmiként emlegetett, mások szerint homofóbtörvény gyakorlati végrehajtását szabályozó rendelet, melynek értelmében a „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos.”

Emellett tilos ilyen jellegű kiadványt árulni gyakorlatilag ugyanazokon a helyeken, ahol a prostitúció is tilos (templom, iskola, stb. 200 méteres környezetében). Ahol pedig mégis, ott nem szabad ezeket a műveket bekeverni a többi kiadvány közé, azokat csak elkülönítve, zárt csomagolásban lehet árulni.

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, az egyik legnagyobb könyvkiadó és terjesztő vállalat kreatív igazgatója az RTL Klub Híradójának nyilatkozva azt a kérdést tette fel, hogy mit is jelent a homoszexualitás megjelenítése. „Az európai irodalom a homoszexualitás megjelenítésével kezdődik, hiszen Szapphó az első ismert lírikus, aki nőkhöz írt verseket, Anakreón számos versében érinti ezt” – mondta. Egy ártatlan szexuális felvilágosító könyvet sem lehetne forgalomba hozni, hiszen öncélú szexualitás is van benne, ahogy a fogamzásgátlás is maga az öncélú szexualitás – folytatta. Tanulmányozzák a kormányrendeletet, és próbálják megérteni, hogy pontosan miként érinti az a könyvkereskedelmet.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL Híradóval azt közölte, hogy az irodalmi szöveggyűjtemények forgalmazását nem korlátozza a rendelet.

Címkék: homoszexualitás