Németh Sándor a Pesti Tv-nek: A földönkívüliek létezését a keresztény hitvilág egyáltalán nem zárja ki

Németh Sándor a Pesti Tv-nek: A földönkívüliek létezését a keresztény hitvilág egyáltalán nem zárja ki

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Pesti Tv „Late Night Latte" című műsorában 2020. december 11-én. Forrás: Ábrahám Róbert műsorvezető YouTube csatornája.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokatlan témában nyilvánult meg a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a minap a Fideszhez közel álló, nemrég indult, fiatalokat megcélzó televízió-csatornán, a Pesti Tv-n. Németh Sándor az Index beszántásakor megismert Vaszily Miklós és Mészáros Lőrinc tévéjének Ábrahám Róbert által vezetett „Late Night Latte” című műsorában vendégszerepelt, a műsorvezető az adásban meg is jegyezte, hogy a Hit Gyülekezete vezetője nem szokott minden felkérésre igent mondani, ám a Pesti Tv-vel kivételt tett. Az új Fidesz-barát tévécsatorna ars poeticája szerint a hazai tévés palettán új színfolt szeretne lenni, teret adva annak az ébredésnek, ami újra naggyá teheti a keresztény gyökereire és tradícióira büszke „normális” embert.

Németh Sándort a műsor földönkívüliekről szóló blokkjában interjúvolták meg, a műsorvezető Erich von Dänikent is felemlegetve arra volt kíváncsi, hogy mit gondol a vezető lelkész a dolog teológiai vonzatáról. A viszonylag rövid, ám annál tartalmasabb beszélgetés vége felé Némethnek is szegezte a kérdést a „konklúziót aláhúzandó”, hogy „ezek szerint a keresztény hitvilág és a keresztény egyház nem zárja ki annak lehetőségét, hogy léteznek földönkívüliek?”. Amire Németh úgy reagált, hogy „egyáltalán nem zárja ki”, de hozzáteszi, hogy „csupán az érdekel bennünket, hogy angyalokról van-e szó, vagy pedig ilyen hibrid lényekről”.

A beszélgetés már ezt megelőzően is a földönkívüliek létezésének témáját boncolgatta. Németh Sándor a műsorban elhangzó álláspontja szerint az ókorban egyértelmű volt, hogy vannak földönkívüli szellemi lények, „az ószövetségi Izrael is hitt benne”. Azért e ponton megjegyezte, hogy ezeket a híreket a Kinyilatkoztatás fényében igyekszik értelmezni.

„A kérdés csak az, hogy ezek a természetfeletti találkozások, Istentől vannak, vagy az Istennel szemben álló valóságtól” – hangzott el a keresztény egyházvezetőtől legalábbis szokatlan témában folytatott beszélgetésben. Később Németh Sándor ennél is tovább ment, és hozzátette, hogy a lényeges kérdés, hogy a földönkívülinek nevezett szellemi lények milyen testtel rendelkeznek: tisztán szellemi lények, vagy a testük a látható világhoz tartozó elemekből épül fel. „Ha az utóbbiról van szó, akkor hibrid lényekről beszélünk.”

A vezető lelkész tett egy másik rendhagyó kijelentést is a Pesti Tv kamerái előtt, amely azonban már inkább csak a keresztény vallási kérdések iránt fogékonyaknak tűnhetett fel. Németh ugyanis leszögezte, hogy a beszélgetés témája Énok könyvében van részletesebben leírva. Azt Németh is elismerte, hogy Énok könyve apokrif (azaz ezen iratok többségét egyetlen keresztény felekezet sem ismeri el a Biblia részének), ám szerinte az tartalmilag semmi olyat nem tartalmaz, amely ellentétes volna a Bibliával. A Hit Gyülekezete vezetője elmondta azt is, hogy az Énok könyvében szereplő angyalok – akik szexuális kapcsolat létesítésére is képesek – tanították meg az embereket többek között az abortuszra is. „Annak is megvan a lehetősége, hogy a mai korban is megvalósul az emberek és az angyali nem közötti hibridáció, akár a Földön kívül, egy más bolygón is” – hangzott el Németh Sándortól.

A fentieknél is több részletre kíváncsi olvasóink a teljes Pesti Tv-beli Németh Sándor interjút az alábbi linken tudják megtekinteni, kb. 10:00-től: