Gábor György filozófus bojkottra hív fel az ATV ellen a Klubrádió frekvenciájának tervezett elvétele miatt

Gábor György filozófus bojkottra hív fel az ATV ellen a Klubrádió frekvenciájának tervezett elvétele miatt

Gábor György filozófus itt még az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójában. Forrás: Youtube.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyakori szereplője volt az ATV műsorainak Gábor György - idáig. Ugyanis a filozófus, egyetemi tanár nem csak hogy nem vállal több szereplést az ATV-n, de egy pénteki közösségimédia-bejegyzésében arra hívja fel a hozzá hasonló megmondóembereket, hogy „hogy gondolják meg ezután, milyen szellemiségű és mennyire hiteles helyen és körülmények között kívánják autonóm gondolataikat és meglátásaikat előadni”.

Gábor György ezt a felhívását mindenkinek szánja, akit eddig hívott Németh Sándor televíziócsatornája ilyen szereplésre a különböző műsoraiba, és „nem politikusok, azaz akiknek nem szakmai kötelességük bemenni az ATV-be”. Magyarán az egyetemi tanár bojkottfelhívása a politikusokon kívül az összes szakértőre, újságíróra, közéleti véleményformálóra vonatkozik. (Az ilyen szereplésekért egyébként nem fizet honoráriumot a nem-politikus szereplőknek sem az ATV, a műsorvendégek ingyen vállalják a szereplést. - a szerk.)

Gábor azt mondja, a fő ok a kiáltványa megfogalmazására az, hogy a Klubrádió frekvenciájára a napokban bejelentkezett az ATV rádiócsatornája, a Spirit FM is. Szerinte „a médiaszolgáltató mondva csinált ürüggyel, valójában politikai okokból utasította el a Klubrádió hosszabbítását” a frekvenciára, és a most kiírt pályázaton az ATV rádiója, „a Spirit FM ballisztikus rakétával indul, a Klubrádió rollerrel”.

„A Spirit FM, tisztában a fenti helyzettel, következésképp nem az egyenlő esélyek biztosította pályázaton indul, hanem az orbáni arra vetemedésen, hogy elhallgattassák mindazokat, akik nem értenek egyet a farkasverem innenső oldalán álló Orbánnal. Egy pillanatra arra kérek mindenkit, gondolja végig, hány és hány nyomtatott vagy elektronikus sajtóterméket és felületet hallgattatott el, nyomorított meg, vert szét, lopott el, vagy nyúlt le magának a rezsim. Ehhez a folyamatos akciójához most kivégző osztagként veti be a végítélethez boldogan segédkezet nyújtó Spirit FM-et.” - fogalmazott bejegyzésében a filozófus.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3492875697457005&id=100002038264412