Népszámlálás: már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az online kérdőívet

Népszámlálás: már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az online kérdőívet

Forrás: www.nepszamlalas2022.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint hétfő estig 570 ezer címről több mint 1,3 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis csupán három nap alatt a címek több mint 11 százalékáról beérkeztek a válaszok.

Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99 százalékot – írták.

A kérdőíveket október 1. és 16. között lehet önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül. Mint hozzátették,  az internetes kitöltés a legegyszerűbb, a leggyorsabb és a legkényelmesebb módja a válaszadásnak.

Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

A KSH október 1. és november 28. között tart népszámlálást, amelyben a törvény alapján kötelező a részvétel. A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjanak Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azokat a KSH összesített formában hozza nyilvánosságra, semmilyen módon nem köthetők össze a válaszadók személyével – áll a közleményben.

Mint megírtuk, a nagy érdeklődés miatt az első napon, vagyis szombaton összeomlott a népszámlálás online rendszere, de vasárnapra sikerült megoldani a problémákat.

Címkék: népszámlálás, KSH