Népszava: 500-700 benzinkúton akadozhat az ellátás

Népszava: 500-700 benzinkúton akadozhat az ellátás

A Mol üzemanyagtöltõ-állomása a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

500-700 benzinkúton akadozhat az ellátás a Népszava neve elhallgatását kérő szakmai forrása szerint, aki egyértelműnek nevezte, hogy ezt az ársapka okozza. A MOL és az OMV nem ismerte el, hogy ez állna az ellátási problémák mögött.

A Népszava kérdésére a Molnál úgy fogalmaztak, hogy náluk „néhány esetben egy-egy termékből volt ideiglenes hiány, néhány órán át”, az OMV-nél pedig „a közelmúltban néhány töltőállomáson volt hiány néhány termékből”. 

Grád Ottó, az iparág nagy hazai cégeit tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára is. Szerinte a jelenlegi „üzemanyag-hozzáféréseket” és a kapcsolódó szállítási képességeket figyelembe véve a korábbiaknál kevésbé biztos valamennyi hazai kúton az összes termék folyamatos elérhetősége. Az, hogy a Mol miért tarthatja vissza az üzemanyagok kiadását, kérdésünkre vállalati belügynek nevezte.

Ugyanakkor a Népszava neve elhallgatását kérő szakmai forrása szerint „nyilvánvaló”, hogy valójában azért akadozik az üzemanyagellátás, mert az iparágnak a 480-as ársapka miatt egyszerűen nem éri meg az értékesítés. A forrás becslése szerint a mintegy 2000 magyarországi benzinkútból 500-700 lehet azoknak a hazai kutaknak a száma, ahol a hét néhány napján nem kapható benzin, gázolaj vagy egyik sem. 

A lap szerint a hivatalos nyilatkozatok nem adnak magyarázatot az ellátás akadozására.