Népszava: lánya indulhat az elhunyt Koncz Ferenc körzetében

Népszava: lánya indulhat az elhunyt Koncz Ferenc körzetében

Koncz Zsófia a Provokátorok a március 15-i ünnepségen címmel tartott sajtótájékoztatón 2015-ben (Fotó: MTI/Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koncz Zsófiát, a motorbalesetben július 10-én elhunyt képviselő, Koncz Ferenc lányát indíthatja a Fidesz októberben az időközi parlamenti képviselői választáson – értesült több forrásból is a Népszava. Információik szerint, a döntést augusztus 20-a után akarják bejelenteni.

A lap azt írja, a kormánypárt ifjúsági szervezetének országos alelnöki posztját korábban betöltő Koncz Zsófia azzal vált ismertté, hogy 2015-ben Böröcz László Fidelitas-elnökkel közösen előállt a „provokátorfigyelő” ötletével: közzé akarták tenni azok nevét, akik szerintük szándékosan zavarják az állami rendezvényeket. Az ötlet botrányt kavart, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság jogsértőnek minősítette a kezdeményezést. Később Koncz Zsófia Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást a politikai stábban, külpolitikai munkatársként.

Az ellenzéki oldalon egyelőre két név forog, bár a pártok azt szeretnék, ha a végén az összefogás jegyében csak egy közös jelölt maradna. Az esélyesek között van a jobbikos Bíró László, aki 2018-ban 31 százalékot szerzett.