Népszavazással szorítaná vissza Vona pártja az EU-n kívüli ingatlanvásárlókat

Népszavazással szorítaná vissza Vona pártja az EU-n kívüli ingatlanvásárlókat

Pekárné Farkas Emese és Vona Gábor (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Népszavazást kezdeményez Vona Gábor pártja, a Második Reformkor (2RK) az Európai Unión kívüli ingatlanvásárlók visszaszorítása érdekében. A szervezet szerint a vendégbefektetői vízumok eltörlésére volna szükség.

A 2RK az egyre súlyosabb lakhatási válságra hivatkozik, megjegyezve, hogy a történelemben még soha nem volt ennyire távoli egy átlagos magyar fiatal számára az, hogy lakástulajdonossá váljon. Ráadásul a kormány magyar ingatlanok vásárlásával, illetve a hozzá biztosított vízummal csalogatja az EU-n kívüli befektetőket – teszi hozzá a párt.

„Az első letelepedési kötvény zavaros és azóta sem tisztázott tapasztalatai alapján kimondható, hogy a kormány néhány hozzá közel álló cég profitjáért cserébe szó szerint a haza árulását követi el. A vendégbefektetői vízum kibocsátása valójában államilag szervezett illegális migráció, ami nem csupán korrupciós, de súlyos nemzetbiztonsági aggályokat is felvet” – olvasható a Második Reformkor közleményében.

Az EP-választáson is induló párt államilag kezdeményezett lakásprogramot tartana szükségesnek, továbbá ennek érdekében az uniós források felhasználásának az átalakítását. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a hazai ingatlanpiac megtisztítására és átláthatóvá tételére van szükség szerintük, ezért kezdeményeznek népszavazást.