Népszavazást kezdeményeznek Vona Gáborék a háborús propaganda ellen

Népszavazást kezdeményeznek Vona Gáborék a háborús propaganda ellen

Vona Gábor és Pekárné Farkas Emese a népszavazási kezdeményezésük benyújtásakor (Forrás: Második Reformkor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodának Vona Gábor és pártjának alelnöke, Pekárné Farkas Emese. Gyermekvédelmi népszavazásnak nevezték, az alapja pedig az országot elárasztó „háborús propaganda és háborús riogatás”, ami elől a gyerekek tudnak a legnehezebben kitérni. – Ebben a helyzetben nem elég petíciót indítani – utalt Vona Gábor arra, hogy Magyar Péter ezt a módszert választotta –, szerinte a lehető legerősebb demokratikusabb eszközhöz kell nyúlni, ez pedig a népszavazás. Ezzel lehet szerintük megakadályozni, hogy olyan plakátok és hirdetések jelenjenek meg szerte az országban, amelyek a gyermekek lelki nyugalmának megzavarására alkalmasak. Vona Gábor szerint ez nem csupán pártja, a Második Reformkor ügye, ez egész Magyarország ügye.

A kérdést már korábban közzétették, ez így szól: „Egyetért-e ön azzal, hogy gyermekeink védelme érdekében Magyarországon tilos legyen az olyan politikai reklám és politikai hirdetés, amely a gyermekek lelki fejlődésére ártalmas vagy lelki nyugalmának megzavarására alkalmas tartalmat foglal magában – különösen ilyennek minősítve a közveszéllyel vagy háborúval való fenyegetést – illetve gyermekekben félelemérzetet keltő tartalmat közvetít?”