Elhalasztanak egy NB III-as focimeccset, a klub szerint a rendőrség kérésére, a hatóság szerint nem így van

Elhalasztanak egy NB III-as focimeccset, a klub szerint a rendőrség kérésére, a hatóság szerint nem így van

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Biztonságtechnikai okok miatt elhalasztották az NB III. nyugati rangadóját. Facebook-oldalán azt jelezte a Caola SC Sopron, hogy augusztus 19-e, szombat helyett 23-án, azaz szerdán játsszák majd le a harmadosztályú derbit.

A döntés oka a klub tájékoztatása szerint, hogy a szombathelyi Haladás második számú csapatát az előzetes várakozások alapján ötszáz drukker kísérte el volna a hűség városába. A soproni csapat vezetése az MLSZ előírásnak megfelelően értesítette is a város rendőrségét, a hatóság pedig közölte, hogy mivel augusztus 20-a alkalmából lesz egy másik nagyobb rendezvény is a városban, így ennyi vendégszurkoló biztosításához a hétvégén nincs elég egyenruhás.

Ennek kapcsán Holpár Péter, a soproniak ügyvezetője a Nyugat.hu-nak elmondta, hogy a halasztásba mindkét csapat beleegyezett, annak ellenére, hogy ez senkinek sem jó, szerdán biztosan kevesebb néző lesz a meccsen, és így a jegybevétel is kevesebb lesz. Hasonlóan nyilatkozott Somfalvi Csaba a HVSE labdarúgó szakosztályvezetője is a portálnak.

FRISSÍTÉS:
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság cikkünk megjelenése után arról tájékoztatta lapunkat, hogy helytelen a hír, miszerint ne lenne elég rendőr a biztosításra. Azt írták, hogy „a mérkőzés normál kockázati besorolású, ami azt jelenti, hogy a rendőrség külső biztosítási feladatokat lát el, a belső rend fenntartása a rendező feladata. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság megfelelő létszámmal készült fel a mérkőzés biztosítására az eredeti időpontban, és ugyanezt teszi a meccs későbbi lebonyolítása vonatkozásában is. A mérkőzés elhalasztását nem a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte.”

Érdekesség, hogy a 2021-ben éppen a Sopron csapatától távozó, korábban a Haladást trenírozó vezetőedző, Mátyus János arról beszélt a csakfocinak adott interjújában, hogy azért nem tudtak komoly szakmai munkát végezni, mert „csak este tudtunk edzéseket tartani, mivel a játékosok jelentős része nappal Ausztriában dolgozott.”