Novák Katalin: Hamarosan kezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Novák Katalin: Hamarosan kezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén februárban plusz egyheti nyugdíjat kapnak az érintettek, ezzel megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj visszaépítését – közölte a Facebook oldalára feltöltött videójában Novák Katalin. Már ismert, hogy a következő részlet egy év múlva esedékes, hiszen 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.

Az intézkedés 2,5 millió embert érint Magyarországon.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/videos/738337866805240/

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a videóban arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok megszokhatták, amikor nehezebb idők jöttek, akkor a baloldali kormányok rajtuk spóroltak. Így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet „ők soha nem tudnak fizetni”.

Novák Katalin kiemelte azt is, hogy januártól 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ez illeszkedik ahhoz a vállalásukhoz, hogy megőrzik az ellátások vásárlóértékét. Minden évben az infláció tervezett mértékével megegyezően emelkednek az összegek, ha pedig az infláció mégis magasabb lesz, akkor később korrigálják ezt.

A politikus azt mondta, hogy közel 10 százalékkal tudták emelni a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt tíz évben.