November elején indul a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása

November elején indul a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása

Kerékpársáv (Fotó: Unsplash/Tommaso Pecchioli)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 2-ától indul a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása, a munkálatok várhatóan három hétig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon utóbbi irányába pollerekkel, azaz terelőoszlopokkal védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki. A fejlesztés után a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv lesz majd az autósoknak. A közösségi költségvetés nyertes projektjeként megvalósuló fejlesztéshez kapcsolódóan a Szent István körúti kerékpársáv létesítése miatt november 2-ától megszűnnek a parkolósávok a Nyugati tér felé vezető oldalon.

A munka első fázisában, várhatóan november 12-éig lezárják a Jászai Mari téren a villamosperon Margit híd felőli végén a két belső sávot, valamint a Nyugati térnél a Váci útra balra kanyarodó külső sávot. Ebben az időszakban festik fel a hosszanti burkolati jeleket, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcánál és a Szemere utcánál a jelzőlámpák beállítása. A Jászai Mari téri villamosperon Margit híd felőli vége átépül, a meglévő gyalogos-átkelőhely mellett új kerékpáros átvezetés létesül. A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják.