Nyert az ellenzék Budakalászon, nyomoz is a rendőrség

Nyert az ellenzék Budakalászon, nyomoz is a rendőrség

Ülésezik a budakalászi képviselőtestület.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tanácsadói megbízások és év végi jutalmak miatt vizsgálódik a rendőrség Budakalászon – számolt be róla a 24.hu. Mindezt azok után, hogy az ellenzék, azaz egy civil egyesület (2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület) tavaly az összes körzetben legyőzte a Fideszt, a polgármester és az alpolgármester pedig társadalmi megbízásként vállalta a feladatot. A Váci Rendőrkapitányság most két ügyben indított nyomozást.

Nem sokkal megalakulása után kötött az önkormányzat külsős, tanácsadói szerződést Péterffy Gábor polgármesteri kabinetvezetővel, valamint Deák Ferenc jegyzővel. A 24.hu információi szerint ezek a megállapodások visszatetszést keltettek a helyi közéletben, miután külsősként is bruttó 800 ezret kaptak a szereplők.

– A választások eredményeként társadalmi megbízatású vezetői lettek Budakalásznak. Polgármesterünk gyakorló orvos, két alpolgármesterünk pedig közgazdász munkája mellett látja el a városvezetői feladatokat. Ez indokolta egy teljesen új munkaszervezési rend kialakítását az amúgy sem egyszerű átadás-átvételi folyamat mellett. A rövid idejű tanácsadói megbízásokra emiatt volt szükség – mondta a portálnak Péterffy Gábor.

Az nem derült ki a lap szerint, hogy a havi bruttó 800 ezerért hány órában dolgoztak, illetve miért nem alkalmazta őket a város hagyományos módon.

Nyomozás zajlik az év végi jutalomosztás ügyében is. Bár a tavalyi költségvetés módosításában 2,3 milliós hiány mutatkozott, de december 5-ei hatállyal 14,4 milliót fizettek ki a város 47 dolgozójának. Ketten a 24.hu cikke szerint úgy kaptak több százezres jutalmat, hogy csak néhány napja voltak az önkormányzatnál. Jutalmazásukat Péterffy szerint indokolta, hogy „áthelyezésük miatt korábbi munkahelyeiken nem részesülhettek az éves munkájuk után járó elismerésben. Mivel gyors munkába állásuk a város érdekeit szolgálta, esetükben fontosnak tartottuk a kompenzációt.”