Nyilvántartásba vették a Fideszt és Gattyán György pártját

Nyilvántartásba vették a Fideszt és Gattyán György pártját

A szavazatszámláló bizottság munkatársa lezár egy szavazóurnát az európai parlamenti választáson a főváros VII. kerületében az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvántartásba vette az április 3-i országgyűlési választásokra a Fideszt és a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalmat is a Nemzeti Választási Bizottság.

Az országgyűlési választásokon indulni szándékozó jelölőszervezeteknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat, a szervezetek folyamatosan juttatják is el a kérelmeiket az NVB-hez. Korábban már nyilvántartásba vettek 27 pártot, valamit az országos nemzetiségi önkormányzatok közül hetet.

Az MTI beszámolója szerint a testület csütörtöki ülésén további három pártot vett nyilvántartásba, ezek – a kérelmek beérkezési sorrendjében – a következők: Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Megoldás Mozgalom, Szociáldemokrata Reform Párt. Nyilvántartásba vették továbbá az Országos Szlovák Önkormányzatot. A határozatok nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálat kérhető ellenük a Kúriánál.

Az április 3-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább tizennégy megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. Országos nemzetiségi önkormányzat nemzetiségi listát állíthat, ehhez az kell, hogy a közgyűlés január 31-ig döntsön a nemzetiségi lista állításáról, és szükséges hozzá a névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként szereplő választópolgárok legalább egy százalékának ajánlása is.

Az országos listákat legkésőbb február 26-án 16 óráig kell bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál.