Orbán Győző bányacége? Nincs itt semmi látnivaló!

Orbán Győző bányacége? Nincs itt semmi látnivaló!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Nem indított nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Orbán Győző bányacége ügyében, szerintük a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény. A hatóság a Népszavának válaszolta ezt, miután Vadai Ágnes a legfőbb ügyésznél érdeklődött a cég ügyeit illetően. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint ugyanis felmerült, hogy állami beruházások esetén nem piaci áron veszik meg Orbán Győző cégének termékeit. Polt Péter feljelentésként értékelte a megkeresést, és továbbította azt az illetékes szerveknek.

A Direkt36 az elmúlt években számos cikket közölt arról, hogy a miniszterelnök édesapjának cége, a Dolomit Kft. jóval a piaci ár felett ajánlja termékeit. A bányacég nagy állami beruházások rendszeres beszállítója.

A Direkt36 decemberi cikke szerint az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő bányacég a dolomitzúzalék mellett betontermékeket is árul. A lap forrása szerint 2010 előtt az volt a jellemző, hogy a legolcsóbb ajánlattól maximum 3-5 százalékkal tértek el, de mostanra ez már a 30-50 százalékot is elérheti. „Persze ez csak a speciális, VIP beszállítók árai vonatkozik. Mint például a papára” – tette hozzá a forrás.

A DK feljelentette az unió csalás elleni hivatalánál, az OLAF-nál is a Dolomit Kft.-t.