Orbán magyarul tanítja Marco Rossi szövetségi kapitányt

Orbán magyarul tanítja Marco Rossi szövetségi kapitányt

Forrás: Marco Rossi Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról tett közzé bejegyzést csütörtökön a Facebook-oldalán, hogy ugyan tanulja a magyar nyelvet, ám azt rettentő nehéznek találja. „Magyarul tanulok! De nem beszelek!” – írta a nemzeti tizenegy kapitánya.

Rossi szerint egy új nyelvet megtanulni az ő korában már nem egyszerű, ám ezzel együtt a prioritásai között szerepel, hogy elsajátítsa annak az országnak a nyelvét, amelynek a válogatottját edzi, hiszen szeretné folytatni „ezt a csodálatos utazást” a kispadon – ahogy írta: „amíg megengedik neki”.

„Magyarország része az életemnek és az otthonom is. HAJRÁ MAGYAROK!” – zárta közösségi oldalán a bejegyzést a szövetségi kapitány.

Nos, a folytatásra vonatkozó „engedéllyel” minden bizonnyal nem lesz gond, ugyanis szokatlan módon a legilletékesebb, Orbán Viktor is hozzászólt Marco Rossi posztjához. A miniszterelnök egy kis nyelvtörővel próbálta a magyar nyelv szépségeire tanítani a válogatott vezetőjét. „Mit sütsz, kis szűcs? Tán sós húst sütsz, kis szűcs? Hajrá, Kapitány!” – írta a miniszterelnök.

Persze a trollgyár is beindult, és többen kaptak az alkalmon, és válaszoltak Orbánnak. Egy hozzászóló például átköltötte a nyelvtörő mondókát és azt írta a kormányfőnek, hogy „Mit lopsz kis kipcsak? Tán közpénzt és az emberek szabadságát lopod kis kipcsak?”

Magyarul tanulok! De nem beszelek!

Yes, I’m studying Hungarian (or at least I’m trying). Actually, I’m doing my best....

Közzétette: Marco Rossi – 2021. február 25., csütörtök

Rossi korábban már nem csak magyarleckéket vett Orbántól, de együtt is dalolta vele a nélküledet: